Blog

Een nieuwe blik op schilderwerk: onze visie voor verandering

Altijd geweldig schilderwerk! Het schildersvak zit in mijn familie. Ikzelf, Bas, vertegenwoordig de vierde generatie schilders in de Kunst-familie, en ik ben dankbaar voor onze achternaam! In onze familie is er al honderd jaar geschiedenis in het schildersvak, zonder dat er veel is veranderd.

Hoe het is ontstaan

20 jaar geleden begon ik als leerling in het familiebedrijf en vielen mij een aantal dingen op. Na het schilderen van een woning merkte ik dat het schilderwerk na 2 à 3 jaar smerig werd. Zonde, want een reden om uw huis te laten schilderen is om dit juist een mooie en goed onderhouden uitstraling te geven. Het is eigenlijk uw visitekaartje!

Omdat het schilderwerk er op een gegeven moment zo vies uitzag, werden woningen na 5 à 6 jaar in zijn geheel opnieuw geschilderd. Dit terwijl de verf zelf makkelijk nog wat jaren meeging. Het probleem was dat er in de 5 à 6 jaar tijd geen onderhoud werd uitgevoerd. Hierdoor kan er bijvoorbeeld beginnend houtrot ontstaan. Houtrot kan namelijk ook ontstaan bij goed uitgevoerd schilderwerk. Dit kan te maken hebben met de constructie, ligging of de kwaliteit van de ondergrond. Beginnend houtrot groeit verder, waardoor u na 5 à 6 jaar een fikse kostenpost kan krijgen. Daar komen dan ook nog eens de kosten van een grote schilderbeurt bij. Klanten weten eigenlijk nooit waar ze aan toe zijn. Om deze reden wilde ik anders gaan werken.

Mijn missie: mijn klanten helpen met voorspelbare kosten en schilderwerk dat er altijd geweldig uitziet

In 2013 begon ik met mijn eigen schildersbedrijf en liep ik al snel tegen dezelfde problemen aan als de drie generaties voor mij.

Geen duidelijke afspraken met klanten over het onderhoud van schilderwerk.
Omdat we geen duidelijke afspraken hadden met klanten over het onderhoudsschilderwerk, konden we nooit langer dan 5 jaar garantie geven op het schilderwerk. Het officiële garantiecertificaat van OnderhoudNL biedt zelfs slechts 4 jaar garantie. Vaak moesten onze vaste klanten toch langer dan 5 jaar wachten voordat wij tijd hadden. Dit kwam ook deels door de onduidelijke afspraken, waardoor de kosten voor de klanten alleen maar hoger werden. Hoge kosten en onduidelijke afspraken, wat kunnen we hieraan doen? Vanuit deze problemen ben ik gaan nadenken, want ik wil mijn klanten altijd beter kunnen bedienen. Ik wil graag staan voor altijd geweldig schilderwerk zonder gedoe en met voorspelbare kosten.

De oplossing: Het Kunstwerk

Ik heb samen met het team een systeem ontwikkeld, Het Kunstwerk, waarbij we de grote schilderbeurt kunnen verlengen tot minimaal 8 jaar. Eén ding is zeker: het blijft er altijd geweldig uitzien! Door goed onderhoud te geven en eens in de 8 jaar alles te voorzien van nieuw schilderwerk, voorkomt u zwakheden in bijvoorbeeld uw deuren of kozijnen. Hiermee bespaart u 3 jaar op al uw schilderwerk, in vergelijking met de reguliere 5 jaar. Als u deze cyclus herhaalt, bespaart u al gauw op meerdere schilderbeurten en voorkomt u onnodig hoge herstelkosten.

Hoe werkt het onderhoudscontract voor schilderwerk?

Daar zijn we niet geheimzinnig over. Wij controleren iedere 2 jaar uw schilderwerk. In het 4e jaar reinigen we al het houtwerk, zodat alles er weer tiptop uitziet. Omdat we dan al het houtwerk controleren, zien we welke delen aandacht of een nieuwe verflaag nodig hebben. De dakkapellen en delen die in de zon liggen zijn vaak de meest kwetsbare. Zo bent u houtrot en andere gebreken voor en heeft u aansluitend recht op garantie voor uw schilderwerk voor een vast bedrag. U krijgt daardoor periodiek en effectief onderhoud waar wij achter staan.

Bij ons kunt u kiezen voor een maandelijks bedrag, zodat u altijd in onze agenda staat en de hoge kostenpost verdwenen is. Altijd geweldig schilderwerk! Dat is waar wij graag voor gaan. Meer weten? Lees alles over Het Kunstwerk.

Andere artikelen

Heeft u vragen of wilt u een vrijblijvend advies?

Neem gerust contact met ons op, we adviseren u graag!